Nieuwsbrief december 2007

Nieuwe versie

Na het uitleveren van versie 2007.01-1 (december 2006) zijn er nog enkele kleine aanpassingen in de programmatuur gemaakt. Deze wijzigingen zijn allemaal opgenomen in de huidige versie (V2008.01-1) die u vanaf onze website (www.vemasoft.nl) kunt downloaden. Voordat u deze versie installeert, dient u de bestanden eerst om te zetten naar V2007.01 met de laatste CD-ROM, die u eind vorig jaar van ons heeft ontvangen.

Wijzigingen t.o.v. vorige versies

Binnen de programmatuur zijn o.a. de volgende wijzigingen aangebracht t.o.v. versie 2007.01-1:

Helpdesk

Met vragen over onze software kunt u tijdens kantoortijden altijd telefonisch bij ons terecht. Daarnaast kunt u uw vragen per e-mail aan ons voorleggen. Wanneer u deze vragen stuurt naar helpdesk@vemasoft.nl zal in het algemeen uw vraag binnen één uur beantwoord worden. Verder bevindt zich op onze website www.vemasoft.nl een hoofdstuk Veelgestelde vragen waarop de meest voorkomende vragen en antwoorden zijn geplaatst. Wellicht kunt u hiermee uw vraag/probleem zelf al oplossen.

Eén van de meest gestelde vragen ‘Werkt Vemasoft voor Windows ook onder Vista?’ willen wij hierbij kort toelichten:

Om met de Windows-versie van de Vemasoft-programmatuur te werken onder Windows Vista, dient u voor het gebruik van de help-functie het onderdeel 'WinHlp32.exe' van Microsoft te gebruiken. Dit programma kunt u via onze site ophalen. Daarnaast raden wij u aan om het Vemasoft-programma te installeren in een aparte map (b.v. 'C:\Vemasoft' of 'C:\Programmas\Vemasoft') omdat met Vista geen gegevens weggeschreven kunnen worden in de standaard programma-map 'C:\Program Files'. In deze map kunt u vervolgens weer de map 'Bestanden' aanmaken voor het vastleggen van de daadwerkelijke data (administraties).

Nieuwe ontwikkelingen

Op het moment wordt een geheel nieuwe versie van onze programmatuur ontwikkeld met het tool ‘WinDev’. Helaas is het niet gelukt om voor 2008 al een operationele versie te hebben, maar het belooft een zeer gebruiksvriendelijk programma te worden (uiteraard zijn wij uitgegaan van de huidige interface). Met deze nieuwe versie wordt direct de mogelijkheid geboden een zogenaamde client-server-versie te ontwikkelen, welke in een netwerk-omgeving een aanzienlijke verbetering van de verwerkingssnelheden met zich mee zal brengen.

Internetboekhouden / Accountantsversie

Eén van de vragen die ons regelmatig bereiken is de vraag of wij ook de mogelijkheid bieden om m.b.v. ons programma te ‘internet-boekhouden’. Wij zijn op het moment de mogelijkheden van boekhouden via internet aan het onderzoeken en kunnen dit waarschijnlijk binnenkort, via derden, aanbieden. Wanneer dit systeem operationeel is zal tevens een accountantsversie beschikbaar komen, waarmee administratie- en accountantskantoren het programma aan hun klanten beschikbaar kunnen stellen. Indien u hiervan op de hoogte gehouden wil worden kunt u zich, via onze website, aanmelden voor onze electronische nieuwsbrief.

 


Terug naar nieuwsbrieven