Nieuwsbrief december 2009

Nieuwe versie

Zoals u wellicht zult weten wordt het gehele pakket ‘Vemasoft’ in een nieuw jasje gestoken. Met behulp van een nieuw tool en de bijbehorende database is het afgelopen jaar hard gewerkt om de eerste versies van dit programma te vervolmaken. Nadat in eerste instantie bij diverse gebruikers een ‘uitgeklede’ versie is geïnstalleerd en verder uitgetest, zijn in de loop van 2009 diverse onderdelen aan deze versie toegevoegd. Van de ‘Boekhouding’ is nu een compleet nieuwe versie beschikbaar. Hierin zijn ook weer de incasso- en betaalopdrachten opgenomen, alsmede de BTW-aangifte, inclusief ‘Opgave ICL’ en het automatisch versturen van uw aangifte naar de belastingdienst (m.b.v. BAPI), aanmaningen en de koppeling aan de diverse rapportage-pakketten. Tevens is de module ‘Kostenplaatsen’ hierin opgenomen. De indeling van het programma is in grote lijnen gelijk aan deze van de vorige versie, waardoor de gewenningsperiode minimaal zal zijn.

De belangrijkste wijzigingen t.o.v. de vorige versie van onze software zijn:

Nieuwe modules

Daarnaast kunt u de nieuwe versie van de 'Boekhouding' uitbreiden met de volgende modules:

Telebankieren

Met de module 'Telebankieren' wordt de mogelijkheid geboden van de verschillende banken de elektronische afschriften in te lezen. Hierdoor worden de openstaande facturen van uw debiteuren en crediteuren automatisch afgeboekt. Deze module gebruikt het MT-940 formaat, hetgeen door de meeste banken wordt ondersteund.

Urenregistratie

De module 'Urenregistratie' biedt de mogelijkheid om de uren van uw medewerkers vast te leggen.

Client/Server-versie

De nieuwe programmatuur van Vemasoft kan worden geleverd in een zogenaamde client/server-versie. Hierbij wordt de dat beheerd door een speciaal programma dat op uw server wordt geïnstalleerd. Door gebruik te maken van deze optie wordt de performance van de programmatuur aanzienlijk verbeterd. Ook de nieuwe bestands-structuur zorgt al voor een grote snelheidswinst t.o.v. de vorige versie van de Vemasoft-programmatuur.

Overstappen naar de nieuwe versie

Diverse klanten zijn reeds overgestapt naar de nieuwe versie van onze programmatuur. Wanneer ook u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid kunt u contact opnemen met de helpdesk. In tegenstelling tot het installeren van een 'normale' update, waarbij een bestandsconversie eventueel automatisch werd uitgevoerd, dienen uw bestanden in dit geval omgezet te worden door Vemasoft.

Windows7

Steeds meer pc's worden standaard voorzien van het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows7. De programmatuur van Vemasoft kan op dit systeem worden geïnstalleerd. Evenals voor Windows Vista adviseren wij de programmatuur in een aparte map op de C:-schijf (b.v. 'C:\Vemasoft09') te installeren.

Helpdesk

Met vragen over onze software kunt u tijdens kantoortijden altijd telefonisch bij ons terecht. Daarnaast kunt u uw vragen per e-mail aan ons voorleggen. Wanneer u deze vragen stuurt naar helpdesk@vemasoft.nl zal in het algemeen uw vraag binnen één uur beantwoord worden. Verder bevindt zich op onze website www.vemasoft.nl een hoofdstuk Veelgestelde vragen waarop de meest voorkomende vragen en antwoorden zijn geplaatst. Wellicht kunt u hiermee uw vraag/probleem zelf al oplossen.

 


Terug naar nieuwsbrieven